10-1-2020 t|m 23-2-2020

pietsjanke fokkema tekent met potlood in klein en groter formaat, maakt ruimtelijk werk, knipt, borduurt en ‘bouwt’ er op een speelse manier ruimtelijke installaties mee. Dit is typerend voor haar manier van werken en presenteren. 

ROMTE is ook zo’n ‘zaalvullende’ installatie: tekeningen van de eigen perenboom, uitzichten, de maan en planeten, verbintenissen en ruimtelijk werk vormen een netwerk van beelden die onderling op elkaar reageren en betekenis geven. Zo gaat haar werk over verbondenheid en het leggen van verbindingen tussen alledaagse, persoonlijke, religieuze of zelfs ruimtelijke elementen.

Aanleiding voor deze tentoonstelling is de verschijning van het boek Utwrydsk, een weergave van de gelijknamige installatie over pietsjanke fokkema’s Friese achtergrond die te zien was in het Fries Museum in 2017.

pietsjanke fokkema studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Ze ontving diverse beurzen van het Fonds BKVB en het Mondriaan Fonds. Ze nam deel aan tentoonstellingen in kunstcentra, galeries en musea in binnen- en buitenland. Haar werk is opgenomen in museale- en particuliere collecties. Ze woont en werkt in Bovenkarspel.

Het boek Utrwydsk is in de galerie te koop voor € 29,50.

Foto’s expositie: Studio van Peet