Vorige slide
Volgende slide

Galerie

Het kon, het paste. 

Vorig jaar besloot ik mijn langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan en een galerie te beginnen. Door verschuivingen in levensfases van ons allemaal, is daar dan nu ook ruimte voor. De kinderen zijn volwassen, dus tijd en ruimte is op een andere manier in te delen.

Voor hen die mij al langer kennen geen verrassing. Jarenlang heb ik me met veel plezier en inzet zakelijk en ambtelijk met kunst bezig gehouden. Maar in commissies en besturen kon ik ook directer iets voor kunst en kunstenaars doen. Ik merkte dat ik hier mijn energie uit haalde. In een eigen galerie zou ik alles kunnen combineren: inhoud zelf bepalen als curator van mijn eigen tentoonstellingen. Kunstenaars helpen, stimuleren, tonen, kansen geven. Publiek meenemen in de interessante visies van een kunstenaar. Een galerie kent zoveel meer mogelijkheden dan alleen kunst tentoonstellen. En dat de galerie gespecialiseerd zou zijn in tekenkunst, is ook geen verrassing. De eenvoud, openheid en kwetsbaarheid van een tekening raakt mij. Enkel met papier en potlood een verhaal vertellen, dat vind ik bijzonder.  Dichterbij de kunstenaar kun je haast niet komen. 

Een galerie aan huis. Ons huis leent zich daar goed voor en het past bij de manier waarop ik kunst wil brengen: persoonlijk, gastvrij en sfeervol. Zo mooi kan het zijn.

mei 2019

Het pand

Galerie Getekend is gevestigd in een monumentale villa die rond 1908 door architect H.H. Kramer (vermoedelijk) werd ontworpen in de Overgangsstijl en gebouwd als woonhuis met praktijk. De voormalige praktijkruimte is omgevormd tot een intieme kabinetachtige ruimte  waar de tekenkunst volop aandacht krijgt.

Galeriehouder Stina van der Ploeg