Galerie Getekend naar Art on Paper

Galerie Getekend neemt als enige noordelijke galerie deel aan de kunstbeurs Art on Paper Amsterdam. Op deze beurs presenteren 35 Nederlandse en enkele buitenlandse galerieën kunstwerken op papier.

Art on Paper Amsterdam vindt plaats van 26 tot en met 29 september in de monumentale Zuiveringshal van de Westergasfabriek in Amsterdam. Galerie Getekend is te vinden op stand 33.

Galerie Getekend presenteert op deze beurs tekenkunst van Harm van den Berg, Emmy Bergsma en Bente Wilms.

Harm van den Berg (1970) tekent met potlood kleine grafische vormen en lijnen op papier vanuit zijn  lichte verontrusting dat wetenschap en techniek steeds meer versmelten met de natuur. Zijn tekeningen doen denken aan een organisch gegroeid geheel of een weergave van een wetenschappelijk proces door het veelvuldig herhalen van dezelfde vormen die met elkaar verbonden worden.

Emmy Bergsma (1960) werkt met houtskool, pastel en krijt. Haar tekeningen gaan over planten en mensen en hoe deze verweven zijn met elkaar. Ze is gefascineerd door botanische tuinen en kleine landschappen die ontstaan in de kieren van de stad waar planten groeien en woekeren en hoe mensen proberen dit steeds te ordenen.

Bente Wilms (1994) is geboeid door de hedendaagse beeld- en mediacultuur. Ze verzamelt persoonlijke beelden en beelden van internet en platforms als Instagram en YouTube in een archief op haar telefoon. Deze vertaalt ze met inkt op papier in kleinere schetsen op A4 formaat of groter werk waarbij ze knipt en herschikt in collages van nieuwe beelden die ze bewerkt met pastelkrijt of potlood.

Deel dit bericht