Sabine Liedtke

Sabine Liedtke (Drachten, 1971) verbeeldt haar gedachten in tekeningen. Het gebruikte materiaal is voornamelijk potlood op papier en soms een combinatie van teken-en schildermateriaal, fotografie, grafiek en/of keramiek. 

De tekeningen hebben een vertrekpunt in bepaalde onderwerpen zoals de geschiedenis van haar familie en de (Friese)natuur. Ze kiest zorgvuldig figuratieve en abstracte vormen als beeldtaal, maar deze laten niet meteen zien welke gedachten eronder schuilgaan. Inzoomen op een onderwerp en het isoleren uit de omgeving is voor haar een manier om beter te kijken. Haar tekeningen worden veelal opgebouwd door het repetitief tekenen van lijnen of stippen. Hierdoor ontstaat tijd om na te denken en gedachten de vrije loop te laten. Het weergeven van de realiteit is een middel, het gaat uiteindelijk meer om wat voor gevoel de tekening oproept.

Sabine Liedtke studeerde in 1995 af aan Kunstacademie Minerva in Groningen en rondde er daarna nog de docentenopleiding af. Ze nam deel aan diverse exposities in binnen- en  buitenland. Ze woont en werkt in Drachten. Haar werk is opgenomen in diverse museale- en particuliere collecties.