Cathelijn van Goor

Cathelijn van Goor (Beverwijk, 1976) studeerde Tekenen en AVV aan de Hogeschool van Amsterdam en deed daarna de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, waar ze in 1999 afstudeerde. Ze volgde diverse masterclasses en ondernam een aantal studiereizen onder meer naar China. Haar werk was te zien bij diverse exposities in binnen- en buitenland en is opgenomen in museale- en particuliere collecties. Ze woont en werkt in Amsterdam.

Ze is geïnteresseerd in de snelheid waarin de wereld om ons heen verandert. Haar tekeningen zijn reacties op de vraag of technologische ontwikkelingen daadwerkelijk de vooruitgang opleveren die ze beogen. Met potlood en kleurpotlood tekent ze grillige soms haast abstracte landschappen, ontstaan uit haar zoektocht naar de manieren waarop de computer in staat is om de werkelijkheid te vertalen. Ze vindt hier onherkenbare vormen van de natuur en het landschap, waarbij de techniek nog niet in staat is om deze realistisch weer te geven.

“Er is een groot contrast tussen het uiterlijk van de natuur en de vormen die deze inneemt in de vertaling ervan in de computer. Dit contrast gebruik ik om het idee dart de natuur moet wijken voor technologische ontwikkelingen te verbeelden “, zegt ze zelf over haar werk.