Bente Wilms

BENTE WILMS (1994) is geboeid door de hedendaagse beeld- en mediacultuur. Ze verzamelt persoonlijke beelden en beelden van internet en platforms als Instagram en YouTube in een archief op haar telefoon. Deze vertaalt ze met inkt op papier in kleinere schetsen op A4 formaat of groter werk waarbij ze knipt en herschikt in collages van nieuwe beelden die ze bewerkt met pastelkrijt of potlood. Of soms zelf in grote tijdelijke muurtekeningen.
Ze geeft dit werkproces een belangrijke betekenis in haar werk. Tijdens het knippen en ordenen van haar afbeeldingen ziet ze zichzelf  “als een menselijke generator van beelden waarbij ik een link leg naar Google Deep Dream, het softwareprogramma dat patronen vindt in afbeeldingen op internet en deze samenbrengt tot nieuw ‘over-processed’ beeld“. Hoe haar uiteindelijke beeld eruit gaat zien ontstaat tijdens het proces van componeren en associëren in het zoeken naar vormen en lijnen. Zo kan het ene werk meer figuratie bevatten dan het andere.
 
Bente Wilms woont en werkt in Utrecht waar ze in 2016 afstudeerde aan de HKU. Sindsdien heeft ze solo-  en groepsexposities gehad in onder meer SIGN Groningen, EXbunker Utrecht en Drawing Centre Diepenheim.