2-7  t|m  14-8-2022

YOU see Agatha van Amée & Nelleke Beltjens

Een bijzondere duo-presentatie met tekeningen van Agatha van Amée en Nelleke Beltjens, die hier met elkaar en hun werk kennismaken. De filmische weergave van hun ontmoeting is te zien op het YouTubekanaal van Galerie Getekend of op de nieuwspagina van deze site.

Agatha van Amée (1967) volgde na haar studies kunstgeschiedenis en mediaevistiek een kunstopleiding aan de Nieuwe Akademie in Utrecht. Haar krachtige houtskooltekeningen verhalen over persoonlijke en collectieve herinneringen in een figuratieve beeldtaal van organische vormen, landschap, bebouwing en interieur op zeer groot en klein formaat papier. Ook maakt ze werk in driedimensionale vorm: doosjes vol herinneringen als een soort reisaltaar. Ze woont en werkt in Wageningen.

Nelleke Beltjens (1974) studeerde aan de Akademie voor Beeldende Vorming in Tilburg en behaalde vervolgens een MA in Sculpture aan de Northern Illinois University DeKalb (VS) en een MFA in Studio Art aan de University of California, Davis (VS).  Nelleke bouwt haar tekeningen zorgvuldig op uit vele kleine inktpenstreepjes. Ze snijdt delen uit, herschikt ze en combineert dit met abstracte kleurrijke vormen in aquarel. Zo ontstaan vaak series van heel gelaagde geconstrueerde werken vol dynamiek. Nelleke woont en werkt waar ze de kans krijgt. 

Foto’s expositie: Petra van der Tuin