18-9 t/m 13-11-2022

Traces of time Mirjam Abraas

Mirjam Abraas (Sweikhuizen, 1971) maakt verfijnde tekeningen van grafiet op paneel. Ze komen in een zorgvuldig proces tot stand. Eerst maakt ze vele foto’s van haar onderwerp. Dit zijn vooral “kreupele en oude bomen en verwilderende tuinen. Deze foto’s dienen als basis; het zijn haar schetsen. Met een papieren kadertje schuift ze er net zolang over tot ze de juiste uitsnede met de juiste vorm, structuren, lichteffecten, en tekenen van verval en vergankelijkheid heeft gevonden. Dit beeld tekent ze met fotografische scherpte en diepte in een eindeloze schakering van grijstonen, zodat takken, bladeren, planten en bloemen realistisch  maar ook abstract worden. Het geeft haar tekeningen een raadselachtige en dubbelzinnige lading. 

Mirjam Abraas studeerde grafische vormgeving aan het Grafisch Lyceum in Eindhoven en deed daarna de Academie voor Beeldende Kunst St. Joost in Breda, waar ze in 1998 afstudeerde. Ze won diverse prijzen en exposeerde haar werk in galeries en op kunstbeurzen. Ze woont en werkt in Amstenrade.

De expositie werd geopend door Hedwich Rinkes, wethouder Cultuur van de gemeente Heerenveen. Dit is terug te zien op het YouTubekanaal van Galerie Getekend.

 

Foto’s expositie: Petra van der Tuin