10-3  t|m  30-4-2023

Morning Meditations

Hans Schuttenbeld (1991) is een multi- en interdisciplinaire maker, die gebruik maakt van zijn vaardigheden als kalligraaf, schilder, tekenaar, ontwerper en denker. Hij studeerde in 2015 af aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam. Hij participeert in diverse kunstenaarscollectieven, exposeert in galeries en musea, doceert op kunstacademies en ontving in 2020 een werkbijdrage Jong Talent van het Mondriaanfonds. Hij woont en werkt in Rotterdam.

Als psychedelisch poëet, zoals hij zich sinds de zomer van 2021 noemt, is verwondering een prominent thema van waaruit hij vertrekt en ook naartoe werkt. MORNING MEDIATIONS is een lopende serie tekeningen, vaak van inkt en koffie op papier, die Hans Schuttenbeld dagelijks aan het begin van de dag maakt. 

Wanneer ik uit mijn slaap ontwaak
vraagt de dag mij wakker te worden
het is in die transitie dat ik teken
aan het begin van de cyclus
een nieuwe dag
betekend

even verbinden met mijn lichaam
de fantasie zijn vrije loop
de lijn als bevestiging
dat ik er wederom ben
het worden wordt
getekend

Hans Schuttenbeld

MORNING MEDITATIONS werd op 12 maart geopend door Judith van Meeuwen, tentoonstellingsmaker van Kunsthal KAdE in Amersfoort, samen met de kunstenaar. Meer werk van Hans Schuttenbeld was te zien in stand 58 van Galerie Getekend op Art on Paper Amsterdam.

Foto’s expositie: Petra van der Tuin