17-3  T|M  5-5-2024

Dwelling in Drawing

Solopresentatie van Marjo Postma. 

Marjo Postma (1958) toont bij Galerie Getekend tekeningen die ze maakte tijdens een Artist in Residency afgelopen najaar in Pergola, Italië. Ze kreeg er oude bestaande, technische architectuurtekeningen die ze gebruikte ze als ondergrond. Deze ‘vintage’ vellen hebben al een patina en vormen een perfecte basis voor de door haar bedachte bouwsels en schuilplaatsen (dwellings). 

Haar tekeningen ontstaan associatief. “Voor mij is tekenen een manier van denken en verwerken van wat ik zie door middel van de materiële- en de fysieke activiteit van het tekenen. Ik noem het: denken met het potlood”. Het werk gaat over een imaginaire wereld waarin natuur, dromen, ontmoetingen en gebeurtenissen inspiratie zijn. Een terugkerend thema in haar tekeningen is de schildpad: soms als abstract beeld en soms is de vorm van het schild duidelijk zichtbaar. Postma voelt een verwantschap met dit mythische dier, dat altijd haar eigen huis meedraagt en toch ervan droomt om een huis te bouwen. Deze dromen worden door Postma als een soort dagboekaantekeningen op papier gezet. Marjo woont en werkt in Amsterdam. 

Tijdens de opening werd ook haar nieuwe publicatie ‘Dwelling in Drawing Whispering – part 2, gepresenteerd. Het is in de galerie te koop voor € 20. 

De tentoonstelling werd op 17 maart om 15.00 uur geopend door Peter de Kan, fotograaf en grafisch ontwerper. Zijn tekst is  alvast te lezen op de nieuwspagina van deze site. De gefilmde versie is te bekijken en te beluisteren op het YouTube kanaal van Galerie Getekend. 

Foto’s expositie: Petra van der Tuin