18-9 t|m 15-11-2020

ålvik recente tekeningen uit Noorwegen

SANDRA KRUISBRINK verbleef in de winter van 2019 in een artist residency in Ålvik, een afgelegen dorp in Noorwegen. De natuur (fjord, bergen, bossen) en de stilte hadden een grote aantrekkingskracht en waren een bron van inspiratie. Sandra kon er rondzwerven om te fotograferen en te tekenen. De expositie omvat een aantal van deze tekeningenen een serie die later in haar eigen atelier ontstond.

Zelf zegt ze over haar werk: “Al tekenend filter ik de gefotografeerde beelden, bewerk de foto en ontleed het beeld zodanig dat het soms bijna verdwenen is. Zo zoek ik de grens op van wat ik weg kan laten. Ik werk bijna meditatief in het tekenen van een eindeloze hoeveelheid lijntjes, stipjes en minimale sporen naar mijn herinnering terug. De stilte en ongenaakbaarheid worden zo onderwerp”.

Sandra Kruisbrink nam deel aan diverse tentoonstellingen op het gebied van hedendaagse kunst zoals All About Drawing ( Schiedam), Sounds of Silence (Apeldoorn) en Mythe en mystiek in het landschap (Diepenheim). Haar werk bevindt zich in diverse museale-, particuliere- en bedrijfscollecties in Spanje, Nederland en België. Het was ook eerder te zien in de openingstentoonstelling GETEKEND. Ze woont en werkt in Amsterdam.

Foto’s: Studio van Peet